Donateurs gezocht

Onze plannen liggen op dit moment bij een investeringscommissie en worden uiterlijk eind maart goedgekeurd. Voor die goedkeuring moeten we kunnen bewijzen dat we een maandbedrag aan huur kunnen opbrengen, en tegelijk aantonen dat er onder de inwoners voldoende draagvlak is voor onze plannen.

Daarvoor hebben we in eerste instantie de leden van de HVL benaderd, en in een tweede ronde ondernemers, organisaties en andere privépersonen. Op 2 maart, een week na de start van onze donateursactie, hebben we al toezeggingen voor bijna 2000,- euro op jaarbasis!

Wilt u ons ook financieel ondersteunen door een bijdrage te leveren in de huur? De HVL wil met het te openen ‘Cultuurhistorisch Centrum Loppersum’ (we denken nog na over een pakkende naam) bijdragen aan de levendigheid van de Hogestraat. Het centrum zal een ontmoetingsplek zijn voor jong en oud en er zullen allerlei vaste- en wisseltentoonstellingen te zien zijn. Verder kunnen we ons archief eindelijk helemaal onder één dak brengen. Daarnaast zijn we van plan om van het nieuwe centrum een thuisbasis te maken voor allerlei activiteiten en evenementen. Zo dragen we bij aan een winkelstraat waar iets te beleven valt en helpen we ‘reuring’ te brengen in het dorp en de directe omgeving.

Geïnteresseerd in een bijdrage? Neem contact met ons op via donaties@chcloppersum.nl.