Geslaagde opening jarenzestigexpo

Op vrijdag 26 april openden we onder grote belangstelling de langverwachte tentoonstelling over de jaren zestig. Wethouder Pier Prins verrichtte de openingshandeling door een elpee te kiezen en op de platenspeler te leggen: zijn voorkeur ging niet uit naar de Beatles of de Stones, maar naar Golden Earring.

De vele bezoekers waren erg te spreken over de herkenbaarheid van de voorwerpen in de vitrines en al helemaal over de drie stijlkamers die op de bovenverdieping zijn ingericht. ‘Het is net of je thuiskomt,’ en ‘Een feest der herkenning!’ werd er gezegd. Onder het genot van typische jarenzestighapjes (cervelaatworst met augurk en kaas met ananas!) haalden de bezoekers herinneringen op.

Op zaterdag 27 april, Koningsdag, werd de tentoonstelling enorm goed bezocht door maar liefst ruim 250 bezoekers (!). Ook op die dag weer vele enthousiaste reacties en beloften om terug te komen met vrienden en bekenden, én toezeggingen om zelf ook nog spullen te brengen: een kaptafel voor in de slaapkamer, een poster van de Beatles, gekoesterd speelgoed en verschillende langspeelplaten.

We laten hieronder nog niet al te veel foto’s zien, want het is natuurlijk het leukst om deze expositie zelf te komen ontdekken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *