Geslaagde verhalenavond jaren zestig

‘Tomadorekjes!’
‘Ja, met Prismapockets erop!’
‘Kokosmatten op de grond.’
‘Foto’s van de Beatles op de muur. Ik vond Paul de leukste…’
Spreekstalmeester Harry van der Klei begon de verhalenavond door te vragen naar hoe je huis en je kamer eruit zag in de jaren zestig. Dit waren de eerste van een waterval aan herinneringen en verhalen die op dinsdagavond 5 maart werden gedeeld onder zijn leiding.

Van der Klei had een prachtige opstelling gemaakt van koffers vol memorabilia uit de jaren zestig. Van oranje asbak tot gebloemde handdoek en van boekjes en bestek tot spelletjes en oude verpakkingen. We bespraken dus de huisinrichting, maar ook eten en drinken (‘Oh ja, spoetnik!’), vrije tijd, de militaire dienst, vervoersmiddelen en natuurlijk de televisieprogramma’s uit die tijd (Barend de Beer, Pipo in onderwaterland, Juffrouw Tingeling) kwamen aan bod. Het was voor de aanwezigen een feest der herkenning.

Het achterliggende doel – het inzamelen van spullen en foto’s uit de jaren zestig voor de tentoonstelling – werd ook nog even benadrukt. Het leverde alvast een aantal platenhoezen op (een met een piepjonge Herman van Veen), pastelkleurig ‘California’ serviesgoed en de toezegging van velen om nog even op zolder te gaan kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *