We zijn een stapje dichterbij!

Het is gelukt! We hebben de sleutels in handen van Hogestraat 17 en kunnen we een begin gaan maken met het realiseren van het Cultuurhistorisch Centrum Loppersum! We zijn iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd, enorm dankbaar.

Eerst het geld. Het is hartverwarmend om te zien hoeveel mensen bereid zijn geweest een financiƫle bijdrage te leveren voor de realisatie van onze plannen. We hebben aan toezeggingen ruim vierduizend euro op jaarbasis opgehaald, en dat voor maar liefst vijf jaar lang. Binnenkort ontvangen de donateurs een betalingsverzoek. Helaas hebben we, vanwege vertragingen bij de bank, nog altijd geen rekeningnummer.
Daarnaast heeft de gemeente ook een behoorlijke duit in het zakje gedaan om onze begroting sluitend te maken. Het is fijn om onze initiatieven gesteund te weten door de lokale overheid.
Het pand is eigendom geworden van de Stichting Roemte Groningen, waar wij het weer van huren. De bedoeling is dat wij in de komende vijf jaar voldoende subsidies en fondsen weten te verzamelen om Hogestraat 17 van Roemte over te kopen, te laten versterken en dan op eigen kracht te laten draaien. Daar moeten we dus de komende tijd nog flink aan gaan werken.

De plannen voor de nabije toekomst krijgen in rap tempo steeds meer vorm. We moeten wat kleine aanpassingen doen aan het pand om het in te richten voor bezoekers. Daarnaast zullen we natuurlijk weer tentoonstellingen gaan verzorgen. De opening van het Cultuurhistorisch Centrum zal plaatsvinden op zaterdagmiddag 3 juni. Schrijft u deze datum vast in uw agenda? Daarna zullen we regelmatig activiteiten gaan organiseren, waar we u uiteraard van op de hoogte houden.

Mocht u ons willen helpen bij het inrichten van het pand, het realiseren van de tentoonstelling of op een andere manier een handje willen helpen, bijvoorbeeld door gastvrouw of -heer te spelen tijdens openingstijden? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.

Nogmaals onze hartelijke dank voor uw steun. Het verwerven van Hogestraat 17 is gelukt en nu begint het tweede hoofdstuk. Het wordt een spannend avontuur, maar het Cultuurhistorisch Centrum Loppersum zal hopelijk snel een vaste waarde in ons dorp worden.

Tot snel in Hogestraat 17!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *